düdüklü tencerede kaz nasıl haşlanır


Düdüklü tencerede kaz nasıl haşlanır? Kümes hayvanları içerisinde kaz etinin kendine özel kokusu ve tadı vardır. Kaz eti tencere ve fırın yemeklerinin hazırlanmasında kullanılır. Ayrıca kaz etini istenildiği zaman tedarik etmek kolay değildir. Şimdilerde internet aracılığı ile kaz etinin online satışı yapılıyor. Tuz kullanılarak ayazda kurutulmuş ünlü Kars kazı etini sipariş vererek tedarik etmek mümkün. Anadolunun çoğu yörelerinde kaz yetiştirilir ve tüketilir. Kaz eti bütün veya parçalanarak düdüklü tencerede, tencerede ve fırında pişirilebilir.

Kaz etinin kurutulmuşu, ya da normalinin pişirilmesi yönteminde fark yoktur. Kazın iriliğine ve yaşına göre etin pişme süresinde farklılıklar olabilir. Sadece, kurutulmuş Kars kazı eti pişirilmezden önce tuzundan arındırılması gerekir. Kurutulmuş kaz bol sıcak su ile yıkanır veya kaynar su içerisinde bir kaç dakika tutulduktan sonra yıkanırsa tuzundan arındırılabilir. Yapılan bu işlemlerle kaz eti tuzdan tamamen arınmaz. Kaz eti pişirilirken ya da haşlanırken tuz kullanılmadığı takdirde etin tuzu kendine karar olur.

Bu sebeple kurutulmuş kaz eti ile yapılan yemeklerde fazlaca tuz katkısına ihtiyaç duyulmaz. Kaz etini ister düdüklüde, isterseniz tencerede pişirin aklınızda bulunsun: Kaz eti tavuk etinin pişirilme süresinin iki katı süresinde pişer. Düdüklü tencerelerin pişirme süreleri farklı olabilir. Bu yüzden, kaz eti pişirirken tavuk pişirme süresinin iki katını kullanın. Tarifim temizlenmiş, normal bir bütün kazın düdüklü tencerede pişirilmesi ile ilgilidir. Sultan, kaz etini bazen bu tarifi kullanarak haşlar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir bütün kaz '2 kg.'
  • 1.5 litre su
  • tuz

Yapılması
  1. kazı bir güzel yıkayın
  2. düdüklü tencereye kazı yerleştirin
  3. üzerine soğuk suyu ilave edin
  4. ve bir yemek kaşığı tuzu ilave edin
  5. düdüklünün kapağını kapatın
  6. ilk düdük sesinden sonra
  7. 35 dakika süre ile pişirin,
  8. ve ardından dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır