dondurucudan çıkarılmış sebze, nasıl pişirilir?


Dondurucudan çıkarılmış sebze, nasıl pişirilir? Derin dondurucudan çıkarılmış donmuş sebzelerin pişirilmesi, tazesinden farklı değildir. Herhangi bir taze sebzeyi nasıl pişiriyorsanız, elinizdeki donmuş sebzeyi aynı şekilde pişirmelisiniz. Bunca zamandır difrizden çıkarıp yemeğini yaptığım donmuş sebzeler arasında pırasa ve ıspanak yemeği yaparken sorun yaşadım. Elbette sorunun kaynağını fark edince, sonraki zamanlarla böylesi sorunlarla hiç karşılaşmadım. Ispanak, pazı ve benzeri sebzeler yapraklı oluşundan dolayı dondurucuya kaldırılırken ne kadar suyundan arındırmaya çalışsanız, bu konuda başarılı olamıyorsunuz. Çünkü, sebze yaprakları nemli kalıyor ve dondurucu içerisinde tek parça halinde donuyor. Pırasa, lahana, taze fasulye, börülce, bamya ve diğer sebzelerde de aynı sorun olabiliyor.

Bu sorunların çözümü kolay. İlki, dondurucuya sebzeleri kaldırırken suyunu çok iyi süzdürdükten sonra poşetlenmesi gerekir. İkincisi ise, donmuş ıspanak, lahana, taze fasulye, bamya, pırasa, börülce gibi benzer sebzeleri tencereye koymazdan önce çözdürmelidir. Donmuş sebzeler mikrodalga fırında, su içerisinde, ya da dolap içerisinde çözdürülebilir. Dondurulmuş brüksel lahanası, bakla, enginar gibi iri sebzelerin yemeğini yaparken fazla sorun yaşanmıyor. Bu sebzeler donmuş halde doğrudan tencere içerisine konabiliyor. Tencerenin ısısı bu sebzeleri kolaylıkla çözebiliyor. Donmuş sebzelerle tencere yemekleri yaparken sorununuzu bir şekilde aşarsınız, fakat düdüklü tencerede yemek yaparken mutlaka sebzelerin çözülmüş olduğuna dikkat edin ve düdüklü kapağını öyle kapatın.
Bilgi bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır